Asociace českých nábytkářů

RIM CZ NA DESIGNBLOKU S NOVOU ŽIDLÍ LAMBDA

Výrobce kancelářského sezení RIM CZ představí novou víceúčelovou židli LAMBDA na Designbloku 2023. Novinka vznikla ve spolupráci s designéry Romanem Vrtiškou a Vladimírem Žákem. Od 4. října se v Praze uskuteční pětadvacátý ročník festivalu Designblok. Událost slibuje nejen výstavy a prezentace světových designérů, ale také pohled do budoucnosti designového světa. V rámci festivalu představí výrobce designového nábytku RIM CZ svou poslední novinku.

Židle Lambda je dalším výsledkem spolupráce designérského studia a nábytkářské firmy a je možné ji charakterizovat jako „židle pro všechny příležitosti“. Dostala název podle svého tvaru připomínajícího písmeno řecké abecedy. Nová stohovatelná židle ale nabízí více než jen moderní design. Jedná se o víceúčelovou židli, která v kombinaci s vhodnou podnoží zvládne všechny situace. Díky barevným variantám skořepiny s možností čalounění si vyberete tu pravou pro váš prostor.

Vývoj designového nábytku je o hledání inovativních metod a materiálů, které přinesou do našich interiérů nejen estetické hodnoty, ale i funkčnost a udržitelnost. Velká důležitost proto patří použití recyklovatelných a šetrných materiálů. „Designér je součástí celého toho mravenčení a má obrovskou odpovědnost za celý vývoj nového produktu. Pro nás je to ale splněný sen – vytvořit plastovou vstřikovanou židli,“ uvádí Roman Vrtiška a Vladimír Žák. Tato metoda výroby umožňuje vytvářet unikátní kusy s komplexními tvary a detaily, jež jsou přesto lehké a trvanlivé.

Další výhodou je udržitelnost. Moderní plastové materiály používané v tomto procesu mohou být recyklovatelné a šetrné k životnímu prostředí, což je stále důležitější vzhledem k rostoucímu zájmu o ekologický způsob života. Konferenční židle Lambda přirozeně zapadne do každého prostředí a je příkladem nábytku vyrobeného pomocí technologie vstřikování. Praktický tvar, výborné stohování a nízká hmotnost ji předurčují do velkých prostor, kde se s ní velmi často manipuluje. „Skořepina v trendy barvách společně v kombinaci s jednou z pěti podnoží dokáže vytvořit z Lambdy prestižní designové sezení. Celočalouněná verze zase bude slušet elegantnímu prostředí home office. Ve všech případech Lambda přirozeně zapadne do prostředí a díky subtilní tenké konstrukci zaručí nevšední komfort sezení,” říká Michal Hotmar z RIM CZ, www.rim.cz.

Inovativní kolekci Lambda od společnosti RIM CZ můžete vidět v rámci Designbloku ve Veletržním paláci (Superstudio P.12) od 4. do 8. října 2023. V prodeji bude od jara 2024.