Asociace českých nábytkářů

STOHOVATELNÉ A SPÍNATELNÉ ŽIDLE FORM DESIGN

Kulturní domy vstupují do nové éry. Místa, kde se schází celé město i vesnice, zažívají estetickou obrodu i díky českým výrobcům. Česká značka Formdesign se kromě designového nábytku zaměřuje na zakázkovou výrobu na míru a také jednu specifickou disciplínu – stohovatelné a spínatelné židle, které se hojně využívají k vybavování kulturních sálů či konferenčních síní. Čím jsou specifické? Na co si dát pozor při vybavování veřejných či komerčních prostor? Jak probíhá spolupráce s architekty?

Kromě tradiční výroby nábytku se značka Formdesign zaměřuje také na interiéry na míru. Ať už se jedná o soukromé byty, interiéry komerčního charakteru, jako jsou kancelářské a hotelové prostory, nebo recepce či interiéry veřejných budov jako restaurace, koncertní síně či prostory kulturních center. Spolehnout se můžete na precizní zpracování a mnohaleté zkušenosti. Právě k těmto účelům se hojně využívá stohovatelných a spínatelných židlí, které se vyznačují snadnou manipulací, lehkostí a odolností zároveň. Stohovatelné židle jsou specifická disciplína.

Každý stohovatelný model má konstrukci navrženou tak, aby při naskládání na sebe židle dobře sedly, nikde se navzájem neotloukaly a aby nedocházelo k poškození látky u čalouněných modelů. Stohovatelné židle je tak možné využívat opravdu dlouhodobě pro různé potřeby a při opakovaném stohování se nepoškodí a vypadají stále jako nové. U každého modelu firma vždy nejdříve zkouší funkci stohování u zmenšenin z 3D tiskárny a ladí konstrukci tak, aby nedocházelo ke zbytečnému kontaktu podnože o podnož nebo otírání látek.

Spolupráce s Formdesign na realizacích většího rozsahu pro veřejný či soukromý sektor probíhá v ideálním případě už od počátku projektu, kdy je prostor s architektem v dostatečném předstihu konzultovat každý detail a podle účelu řešených prostor je možné v této rané fázi klidně vybranou židli i atypicky upravit.