Asociace českých nábytkářů

ALFA 3, BEZKONTAKTNÍ DORUČOVACÍ STANICE

Ve spolupráci s českou pobočkou společnosti GLS vyvinula výrobní společnost Alfa 3, doručovací stanice GLS Parcel Box. Následně jich v Alfa 3 vyrobili a dodali více než 80. Výsledkem společného vývoje je komplexní systém, který umožňuje bezkontaktní doručování a odesílání balíků. Prostřednictvím API rozhraní komunikuje oboustranně s informačním systémem provozovatele a obsahuje širokou škálu standardních i speciálních funkčností vyvinutých dle požadavku klienta. Samozřejmostí je vysoká úroveň zabezpečení jak pro stránce vlastní mechanické konstrukce boxu, tak i z hlediska bezpečnosti komunikace a monitoringu provozních parametrů.

Stanice se skládá z jednotlivých sloupců (modulů), které lze kombinovat a spojovat do libovolně dlouhých řad s různými počty boxů ve velikostech XS až XL. Barevné provedení, systém osvětlení, tvar bočních krytů a střešních panelů může být navržen podle požadavků zákazníka.

Vlastní elektronika zajišťuje spolehlivý provoz balíkové stanice a komunikaci prostřednictvím ethernetového připojení nebo mobilní sítě. Zařízení je založeno na mikropočítači s OS Linux (průmyslová verze systému – Yocto build). Software pracuje v online režimu s připojením na virtuální server sloužící jako databáze aktualizovaná pomocí API rozhraní z informačního systému zákazníka. Připojení je chráněno firewallem, šifrováno a zabezpečeno pomocí VPN. Pro případ výpadku dodávky elektrické energie je stanice vybavena záložním zdrojem a pro komunikaci pak používá mobilní síťové připojení. Na přání může být balíková stanice vybavena vlastním měřením spotřeby elektrické energie.

Vlastní skříňové a terminálové jednotky vyrábí Alfa 3 z prvotřídních materiálů na vysoce přesných a produktivních robotických výrobních linkách. Konstrukce skříňových jednotek je patentovaná a ve srovnání s konkurenčními produkty má celou řadu výhod v oblasti bezpečnosti, snadné instalace a možnosti dalšího bezproblémového rozšiřování.