Asociace českých nábytkářů

VÝROBCE EKOLOGICKÝCH LAKŮ ADLER

Trvalá udržitelnost a ochrana klimatu jsou velkými tématy budoucnosti. Jako přední výrobce ekologických vodou ředitelných laků vyvinul ADLER v posledních letech řadu trvale udržitelných ekologických produktů označených značkou ADLER green. Všechny tyto produkty šetrné k životnímu prostředí jsou testovány ve výzkumném a vývojovém oddělení ADLER podle velmi přísných a objektivních kritérií: Šetrnost / Nezávadnost k životnímu prostředí, Zdraví a bezpečnost a Dlouhá životnost. Do sortimentu green patří pouze produkty, které získají nejlepší hodnocení ve všech těchto třech kategoriích.

To umožňuje zajistit, aby udržitelné systémy povrchových úprav byly v souladu s životním prostředím a aby bylo jejich zpracování bezpečné pro zdraví pracovníků ve výrobě. U materiálů pro povrchovou úpravu dřeva ADLER je dbáno na jejich vysokou kvalitu, protože dřevěné dveře, okna, nábytek či dřevěné fasády chráněné kvalitní povrchovou úpravou mají delší životnost, a tím také přispívají k trvalé udržitelnosti.

V posledních letech neustále stoupá poptávka po kvalitních vodou ředitelných barvách a lacích pro povrchovou úpravu kuchyní, nábytku, dveří, schodišť i interiérového vybavení. Důvodem jsou také přísnější vládní předpisy a emisní normy. Moderní vodou ředitelné laky jsou bez zápachu a škodlivých emisí. To znamená nejenom zdravější pracovní prostředí pro lakýrníky, ale také vyšší bezpečnost z hlediska požární ochrany. I přesto tyto systémy splňují veškeré předepsané požadavky na chemickou, mechanickou odolnost a odolnost proti krémům a tukům.

ADLER byl díky sortimentu green nominován na prestižní rakouské ocenění udržitelnosti TRIGOS. Nicméně ještě více je potěšitelné, že závazek k vývoji ekologických barev a laků uznávají i zákazníci laků ADLER. Proto je cílem i nadále zvyšovat podíl vývoje a výroby udržitelných vodou ředitelných materiálů, a tím spolu se zákazníky významně přispívat k ochraně klimatu a trvalé udržitelnosti.