Asociace českých nábytkářů

SIX N. FIVE: Z IMAGINÁRNÍHO SVĚTA DO REALITY

Multidisciplinární studio Six N. Five otevřelo multifunkční prostor v srdci největšího města Katalánska, Barceloně. Kreativní práce začíná vždy v hlavě tvůrce. Z myšlenek se přetaví do skic, 3D modelu a pak zhmotněného výsledku. Někdy však zůstává v rovině vizualizací, které vtáhnou do jiného světa. Právě takové on-line, a v poslední době i off-line, světy vytváří studio Six N. Five.

Pilotní projekt, ve kterém jsme přetavili digitální tvorbu do reálného světa, byly Six N. Five Objects“, uvádí Ezequiel Pini, zakladatel Six N. Five. Sedací nábytek, konferenční stoly či keramické vázy se staly prvním krokem, rok 2022 však přinesl studiu několik výzev. „Momentálně se věnujeme dvěma projektům, ve kterých experimentujeme s vytvářením dokonalých prostor v reálném životě. Zkušenosti jsme nasbírali už v loňském roce, kdy jsme otevřeli naše vlastní kancelářské prostory v srdci Barcelony,“ dodává Pini.

Přišli s jasnou představou, kterou do reality přenesli společně s interiérovým studiem Isern Serra. Dvoupatrový prostor má vysoké stropy, velká prosklení, je ve světlých tónech a využívá přírodní materiály. Studio se rozhodlo použít židle č. 30 od společnosti TON a také různé objekty, které zadavatel využívá ve svých digitálních projektech.

Nejedná se však jen o obyčejné kanceláře, cílem bylo vytvořit multifunkční prostor pro setkávání a inspiraci. „Primárně jsme chtěli příjemné pracovní prostředí. Každý den v něm trávíme spoustu času a dobrý pocit z místa nám pomáhá při odvádění kvalitní práce. Velikost prostoru jsme změnili v jeho výhodu, otevřeli jsme jej dalším inspirativním tvůrcům. Rád zvu talentované lidi na šálek dobré kávy, jídelní část se rázem změní na zasedací místnost a v prostoru, kde máme vystavené objekty, které jsme navrhli, se může konat přednáška či jiná akce,“ doplňuje Ezeqiel Pini.

Six N. Five je barcelonské studio založené argentinským designérem Ezeqielem Pinim. Kromě spolupráce s nejuznávanějšími značkami a tvůrci produkují experimentální práce s cílem legitimizovat CGI jako nové médium uměleckého vyjádření.