Asociace českých nábytkářů

U PILOUSE – REALIZACE INTERIÉRU RD PLZEŇ

Jednopodlažní dům s atriem, prosklené stěny, vyvýšený strop s pásem oken k prosvětlení, kombinace dřeva, antracitové a bílé barvy, „tajná“ spíž i šatna, chodba alá dětské hřiště… To je rodinný dům v Plzni pro mladou pětičlennou rodinu, který podle návrhu architekta Lukáše Janouta realizovala firma U PILOUSE, sídlící v Dýšině u Plzně.

„Krásný návrh, skvělá komunikace s architektem i investorem, vzájemné sympatie – to vše směřuje ke skvělému výsledku a taková práce nám zkrátka dělá extrémní radost.“ hodnotí výsledek spolupráce Jiří Procháska, majitel firmy U PILOUSE. Na projektu tohoto rodinného domu se od výběru materiálů, přes konstrukci, po výrobu a montáž, pracovalo ve firmě asi 9 měsíců. Vyráběl se obývací pokoj s kuchyní, koupelny, zádveří, ložnice s šatnou, dětské pokoje, chodba s knihovnou, zpracovávaly se dveře a obklady.

Sám investor hodnotí spolupráci velice pozitivně. Podle jeho slov má na tom určitě největší zásluhu architekt, ale firma U PILOUSE byla schopna návrh posunout ještě dál, co se týká konkrétních materiálů a různých detailů a vychytávek. Jednou z těch oblíbených je například zabudované ovládání světel a žaluzií přímo do kuchyňské pracovní desky. Dále také nenápadné dveře do spižírny, které jsou součástí kuchyňského koutu. Ale i mnohé další detaily.

„Největším oříškem byl dřevěný profilovaný obklad do obýváku, který měl být využit i na šuplíky v koupelnách.“ vzpomíná Pavel Pfeffer, projektový manažer, který měl zakázku na starost. „Museli jsme udělat mnoho variant a otestovat různé technologie výroby, než jsme byli všichni s výsledkem stoprocentně spokojeni.“ Dřevěný obklad musel být sladěn s ostatními dřevěnými prvky v interiéru, jako byl například květináč v kuchyňské lince, ale i další dýhované detaily, které se v hlavní místnosti objevovaly. „Nakonec jsme s výsledkem opravdu spokojeni, spolupráci jsme si užili a doufáme, že jsme v naší „továrně na sny“ splnili i ten jejich.“