Asociace českých nábytkářů

VELETRH NÁBYTKU A INTERIEROVÉHO DESIGNU - MOBITEX

Trojlístek veletrhů nabídl řešení pro úsporné, zdravé a krásné bydlení. Stavební veletrh Brno, veletrh Dřevo a stavby Brno i veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX se na brněnském výstavišti uskutečnily po dvou letech. Zúčastnilo se jich 252 firem ze šesti zemí – České republiky, Německa, Polska, Rakouska, Slovenska a Ukrajiny. Hlavním tématem ročníku byly úspory energií a součástí veletrhů byl bohatý doprovodný program zaměřený jak na odborníky, tak na širokou veřejnost.

Novinky v expozicích: Zájemci o nábytek, bytové doplňky a interiérový design mířili na veletrh MOBITEX. V expozicích byly k vidění také originální výrobky, které se vymykají nabídce běžně dostupné v obchodní síti, například nábytek ze speciálních betonových směsí nebo originální zakázkový nábytek z dřevěného masivu. Ke kombinování různých barev, vzorů a stylů inspirovala expozice Crazy Design designérky Ivy Bastlové. Nejlepší exponáty soutěžily o cenu Grand Prix MOBITEX, kterou získala česká společnost Benlemi s.r.o. za kolekci učících věží pro děti. Jde o výrobky s originálním variabilním řešením, které rozvíjejí kreativitu dítěte. Doprovodný program veletrhu MOBITEX se věnoval mj. problematice retrotrendů, restaurování a renovace nábytku nebo podmínkám, které je třeba v interiéru zajistit pro zdravý odpočinek a spánek.

Grand Prix MOBITEX – sekce STUDENT: Veletrhy byly opět příležitostí pro mladou generaci, která zde mohla předvést svou kreativitu i řemeslný um. Do studentské sekce soutěže Grand Prix MOBITEX se zapojilo 70 mladých autorů ze šesti vysokých a tří středních škol. V rámci soutěžní přehlídky kreativních studentských návrhů z oblasti nábytku a bytových doplňků se na veletrhu představilo 80 prací. Letošním tématem byla ekologie a ocenění získaly např. kolekce květináčů, originální botník nebo kombinace věšáku, sušáku a němého sluhy do jediného interiérového objektu.