Asociace českých nábytkářů

TON: RESTAURACE LONDRI

Restauraci Londri charakterizují kombinace materiálů a organické tvary. Do tohoto místa se zamilujete! V jeho srdci vždy najdete rozpálenou pec na pizzu a otevřenou kuchyni. Kromě výborného jídla si jeho návštěvníci užijí i tanec, který vzniká při vaření či míchání drinků – každý stůl vám dovoluje pozorovat, co se na těchto místech odehrává.

Podobu restaurace Londri navrhly sestry Irina a Olga Sundkovy, nazývané taky „Sundkovy Sisters“.

„Cílem bylo vytvořit zážitek z návštěvy restaurace. Díky tomu, že mohou pozorovat, co se odehrává na druhé straně, za barem a v kuchyni, prožívají návštěvníci stolování intenzivněji. V našich projektech se zároveň vždy vracíme do minulosti. Ohlížíme se za tím, jaký účel plnil prostor před jeho přeměnou. V tomto případě to byla prádelna, z toho vzniklo i odvození názvu Londri,“ vysvětlují sestry Sundkovy.

Látky, které byly neodmyslitelnou součástí prádelny, se podepsaly i na dnešní podobě místa. Pozorní návštěvníci si mohou všimnout jejich otisků na sloupech, průsvitných lampách, na opěradlech sedaček, které byly vyrobeny na míru či na stoličkách 811 s rákosovým výpletem od společnosti TON. „Velký důraz jsme kladly také na použité materiály – dřevěné okenní portály, omítkové reliéfy na stěnách, mramor či mosazné pláty na peci tvoří interiér osobitějším. Také jej dotvářejí francouzské parkety a dlažba z přírodního kamene s klasickým osmihranným uspořádáním,“ dodávají sestry.

Interiérové designérky, dvojčata Irina a Olga Sundkovy založily studio S+S – Sudkovy Sisters v roce 2004. Studio sídlí v Moskvě, detašované pracoviště má v Paříži, New Yorku, Dubai a v Londýně, nejen díky tomu jsou uznávané na mezinárodním poli designu, jejich realizace najdete na všech kontinentech světa. Vždy se inspirují historickým kontextem místa, zároveň však jeho přeměnu podřizují budoucím návštěvníkům.