Asociace českých nábytkářů

INSPIRACE Z KRONOSPANU

Kronospan úspěšně pokračuje s kampaní Dekor měsíce v rámci, které představuje během celého roku návrhy atraktivních interiérů. V této kampani hrají prim materiály a dekory z Globální a Trendové kolekce Kronodesign. Cílem kampaně bylo, a stále je, v prvé řadě inspirovat. To se podařilo a po deseti měsících trvání kampaně lze určitě potvrdit. Zejména pro truhláře se vizualizace interiérů staly dalším nástrojem při jednání s klienty, kdy mohou nabídnout inspirativní kombinace dekorů. Díky kombinacím, které Dekor měsíce představil, se zviditelnily i dekory, které mohly uniknout pozornosti, jak dokazují i zvýšené prodeje dekorů použitých v průběhu kampaně. Nabízí se ochutnávka atraktivních interiérů z Kronospanu.

Jeden z návrhů se věnoval koupelně, která rozhodně není nudná a fádní a zásluhu na tom mají i použité dekory, jejichž kombinace tvoří základ námořnického stylu. Skříňka pod umyvadly je navržena z příjemného dřevodekoru K015 PW Vintage Marine Wood, který je doplněn klasickým modrým odstínem dekoru K099 SU Midnight Blue na velké vestavné skříni. Oba dva dekory jsou k dispozici jako lamino desky ale i jako HPL laminát, který je do koupelen vhodnější - díky své odolnosti vydrží i extrémnější podmínky v koupelně. Pozornosti by nemělo uniknout ani použití kompaktní desky Slim Line 8685 SU, na poličkách ve sprchovém koutě. Tento typ materiálu je opravdu velmi odolný vůči vodě, a tak jej lze aplikovat i do těchto exponovaných částí.

V návrhu kuchyně spojené s jídelní a obývací částí dominuje dekor K104 SL Dark Lunar Stone, navržený nejen na pracovní desce linky a ostrůvku, ale také na obkladu za linkou a televizní stěnou v obývací části. Dekor je zjemněn odstínem 7045 SU Satin na pohledových dvířkách a doplněn dřevodekorem K078 PW Dark Riverside Cherry. Dekor K104 SL Dark Lunar Stone patří mezi odolné HPL lamináty a je přímo určen pro výrobu pracovních nebo obkladových desek. Navíc povrch toho materiálu vynikne ještě víc v přirozeném denním světle, kdy je vidět jeho zajímavá struktura. Jelikož je dekor 7045 SU Satin k dispozici jako lamino i laminát, může si každý vybrat dle svých potřeb a možností, jaký materiál zvolí. Naopak pro stolovou desku z K078 PW Dark Riverside Cherry je doporučeno vybrat mnohem odolnější variantu HPL laminátu.

Základem návrhu prázdninového apartmánu je dřevodekor doplněný o barevný odstín a tentokrát i kovolaminát. Dřevodekor K354 PW Colonial Grange Oak působí rustikálně, ale lze jej použít i do moderních prostor a vytvořit tak potřebný kontrast. Z dřevodekoru jsou navrženy horní skříňky kuchyňské linky a skříňka pod televizí v obývací části. Tento zajímavý dekor je doplněn výrazným tyrkysovým odstínem 0245 SU Ocean na spodních skříňkách kuchyňské linky. Jedná se o barevně sytý dekor plný energie. Měděný kovolaminát AL05 Brushed Copper svým metalickým povrchem oba dekory ještě rozzáří a dodává interiéru dojem luxusu a originality. Použit je jako zástěna kuchyňské linky a je rovněž i na stěně za televizí.

Přestože návrhy atraktivních interiérů najdou zřejmě i své kritiky, nic to nemění na tom, že touto cestou je možné prezentovat možnosti široké palety kolekce Kronodesign a třeba dodat odvahu pro vlastní kreativní kombinace, které podtrhnou individuální styl, a zároveň budou reflektovat aktuální trendy interiérového designu. Jednotlivé interiérové návrhy můžete sledovat na YouTube kanálu Kronospan CR.