Asociace českých nábytkářů

HON - ATYPICKÝ AKUSTICKÝ PROJEKT

Firma HON se podílela na vývoji, výrobě i montáži atypické zástěny v prostorách firmy Pekařství – Cukrářství Knappe. Hlavním požadavkem zadavatele bylo najít řešení, které prostor nejen oddělí, ale i odhluční. Velkou výzvou projektu bylo vymyslet, jak skloubit skládací dveře s čalouněnými prvky, které budou pohodlně a bezpečně fungovat.

Jelikož zástěna měla být ukotvena v sádrokartonové příčce, byla pro realizaci vyrobena samonosná kovová konstrukce. Plynulý chod dveřních křídel zajišťují vodící lišty umístěné v této konstrukci. Podhledovými panely byla snížena výška dveřních křídel tak, aby byl zvýšen komfort při manipulaci s nimi. Akustická stěna se skládá z 5 panelů, které se pouze shrnou do tvaru harmoniky, nebo jimi v případě potřeby lze celý prostor uzavřít. Přidanou hodnotou je možnost uzamčení zástěny, která se tak stává i bezpečnostním prvkem.

Požadavek zákazníka splnila společnost HON do nejmenších detailů. Perfektní řemeslné zpracování v kombinaci s kvalitními materiály výhradně od evropských dodavatelů je zárukou vynikajícího výsledku. Moderní a funkční akustická zástěna, společně s vhodně zvolenými barvami oživí interiér pekařství a cukrářství.