Asociace českých nábytkářů

SYKORA - INVESTICE ROKU 2020 VE VÝROBĚ NÁBYTKU

Ocenění „INVESTICE ROKU 2020 VE VÝROBĚ NÁBYTKU“ udělila ASOCIACE ČESKÝCH NÁBYTKÁŘŮ je za rok 2020 třem společnostem bez rozdílu členění kategorií: Abecedním řazením je třetím oceněným společnost SYKORA, spol. s r.o.

Společnost SYKORA pokračuje v investicích z předchozích let. Nyní investovala do linky strojů, počítačem řízené obráběcí centrum s převracející stanicí a zejména automatický sklad, který slouží k nakládání a vykládání dílců. K tomu související dopravníky a zařízení manipulace. Automatický sklad s robotem slouží k uložení až 1900 dílců - čelních ploch (dveří). Umožňuje automatické vkládání a současné vykládání foliovaných, dýhovaných a lakovaných dveří.

Řídící systém automaticky naskladňuje dveře na danou lokaci při zachování optimálních pohybů robotické ruky a času potřebného pro všechny operace. Systém eviduje vše potřebné pro přehled nad stavem skladu. U každého dílce jsou známy všechny jeho rozměry, zakázka, identifikace a další informace. Ve stanovený čas posílá robot uskladněná dvířka přes řadu dopravníků, překlápěčů a otočných stanic k následnému vrtání a frézování. Systém umožňuje opracování dílců ze všech čtyř hran a do obou čelních ploch. Proces je automatický, takže není potřeba, aby do jeho průběhu zasahoval člověk.

Hodnota investice přesahuje 32 milionů Kč. Přínosem je další výrazné zvýšení produktivity práce a zároveň zamezí vzniku poškozených dílců, protože stroj na rozdíl od člověka nechybuje. Zkrátí se čas potřebný na výrobu.