Asociace českých nábytkářů

MAYER CZ JE NOVÝM ČLENEM AČN

Historie značky MAYER CZ začíná v roce 1996, kdy je založena společnost jejímž cílem je výhradní prodej produktů MAYER Sitzmöbel pro Česko a Slovensko s právem licenční výroby v Novém Jičíně. Od 1.1.2002 se většinovým majitelem společnosti stal MAYER Sitzmöbel a mění se i název na MAYER CZ. MAYER CZ se postupně vedle Česka a Slovenska stále více zaměřuje na zahraniční trhy střední a východní Evropy - Polsko, Maďarsko, Pobaltí, Bulharsko, Slovinsko, Gruzie a další.

Na konci roku 2018 se společnost MAYER CZ dostala plně do rukou českých společníků, dvou manažerů, kteří pracují ve společnosti téměř po celou dobu její české existence. Zároveň byla podepsána nová smlouva o strategické spolupráci mezi MAYER CZ a MAYER Sitzmöbel.

Nosným sortimentem společnosti je dětský rostoucí nábytek KIDS se zajímavými doplňky, sedací nábytek MEDI pro zdravotnické a laboratorní provozy a sedací nábytek OFFICE pro kanceláře, obchodní a konferenční prostory. Důraz je vždy kladen na ergonomii, kvalitu a řemeslnou jistotu, důležitý je i originální vzhled a bezpečnost. Od roku 2016 se sortiment rozšířil o jedinečnou kolekci NEST NATURE pro fanoušky zdravého balančního sezení s přírodním ekologickým podtextem. Výrobky NEST NATURE získaly na několika veletrzích ocenění odborných porot.

Vizí MAYER CZ je obohatit trh kvalitními výrobky vlastního vývoje a vlastní výroby a zhodnotit tak zkušenosti a řemeslnou dovednost celých týmů MAYER CZ a MAYER Sitzmöbel. Posláním MAYER CZ je vyrábět takové produkty, které mají dlouhodobý pozitivní vliv na fyzickou i psychickou pohodu uživatelů.