Asociace českých nábytkářů

FIRMA U PILOUSE REALIZOVALA VELMI ATYPICKÝ INTERIER RODINNÉHO DOMU

Ve spolupráci s architektem MgA. Jakubem Turkem z designerského a architektonického studia Element-design, se společnost U Pilouse, podílela na konečné výrobě a montáži atypického interiéru rodinného domu na jihu Plzeňska. Jednou z hlavních výzev tohoto projektu bylo skloubit moderní styl s rustikálními prvky ve formě „stařeného“ dřeva.

Při realizaci byly proto použity nevšední kombinace materiálů. Jedním z těchto prvků je sloučení standardního lamina s dřevěnými prvky vyrobenými z BIO desky, tedy přírodního materiálu. Desky byly upraveny speciální metodou tzv. „drásáním“ a následným mořením. Výsledným efektem je velmi působivý dojem efektu starého dřeva. Další netradiční kombinací tohoto pozoruhodného interiéru, bylo citlivé začlenění vlnitého plechu.

Výsledkem je moderní, funkcionalistický interiér, který velmi přirozeně kontruje s přírodou a pro všechny zúčastněné strany i pocit z dobře odvedené práce. Aneb jak tento projekt velmi spontánně zhodnotil architekt J. Turek: „To je tak, když se potkáš s klientem, kterej to vidí přesně, jako Ty. Důvěřuje Ti, navádí Tě, ale nijak zásadně do toho nevstupuje. A ještě je schopnej to zaplatit“.