Asociace českých nábytkářů

MIAS OC SLAVÍ 30 LET NA TRHU!

Výroba kancelářského nábytku Mias OC spol. s r.o. byla založena 7. září roku 1990, jako společnost ROVI s.r.o. V roce 1991 tato společnost koupila opuštěnou halu a tím byla zahájena novodobá historie výroby nábytku v Krouně.

V roce 1993 investoval do společnosti ROVI s.r.o. pan Kurt Schärf, prostřednictvím své společnosti Schärf GmbH ve Wormsu v Něměcku. Firma nadále působila na trhu v ČR pod názvem Schärf-ROVI s.r.o. Poté byla v Německu v rámci sjednocování a nákupu dalších německých firem panem Schärfem, ustavena akciová společnost SCHAERF AG, a naše firma používala název SCHAERF-ROVI spol. s r.o. Na konci 20. století byla celá německá akciová společnost SCHAERF AG prodána nadnárodnímu koncernu SAMAS NV se sídlem v Holandsku a v roce 2005 byla naše společnost přejmenována na Samas Česká republika spol. s r.o. v rámci jednotné obchodní strategie koncernu.

V listopadu 2009 byl na společnost SAMAS v Německu vyhlášen konkurz a ustanoven insolvenční správce. V lednu 2010 management společnosti Samas Česká republika spol. s r.o. zahájil jednání s německým správcem o odkupu firmy v Krouně systémem management by out. Jednání o odkupu firmy v Krouně, trvající půl roku byla završena dne 28.7.2010, kdy byla podepsána smlouva mezi českými manažery firmy a německým insolvenčním správcem o odkupu společnosti Mias OC spol. s r.o. a převodu celé firmy do českých rukou.

Mias OC spol. s r.o., společnost vyrábějící nábytek v Krouně pokračuje ve své úspěšné podnikatelské činnosti na trhu v České republice ve východní a střední Evropě a ostatních státech západní Evropy. Důležitá je ta skutečnost, že firma Mias OC spol. s r.o. má za 30 let své existence stále stejné IČ, řadu spokojených zákazníků, vynikající reference, kredit spolehlivosti, slušnosti a flexibility, stabilizovaný a profesionální personál, vlastní výrobní areál, od roku 2018 nové technologie a další nové zakázky. Je jednou z mála firem, nejdéle působící v České republice v oboru kancelářského nábytku založené v její „polistopadové“ historii.