Asociace českých nábytkářů

DVÍŘKA GRENA DD V NOVÝCH PROSTORECH

Část výroby divize kuchyňských a nábytkových dvířek Grena DD se ještě v tomto roce přestěhuje ze své mateřské firmy Grena, a.s. do prostor sesterské firmy Jan Ficek Dřevovýroba, s.r.o. v Chrudimi.

Do moderní haly v Chrudimi, která disponuje zvlhčováním, řízením teploty a novými technologiemi, bude přestěhována výroba fóliovaných dvířek Grena DD, která se tak dočká mnohem vhodnějších a větších výrobních prostorů nejvyšší kvality. Výhodou bude rovněž propojení s pracovištěm digitálního tisku na kuchyňská dvířka a nábytkové dílce, které bylo v Chrudimi otevřeno v červenci tohoto roku. Důvodem tohoto přesunu je především potřeba rozšíření výroby protipožárních, nehořlavých, izolačních a akustických vermikulitových desek a tvarových dílců Grenamat, které společnost Grena vyváží do více než 30 zemí světa. Tyto produkty mají široké využití ve stavitelství, lodním průmyslu, při stavbě krbů a kamen, výrobě dveří a v řadě dalších oborů a odvětví.

„Přestěhování fóliovaných dvířek Grena DD nám umožní rozšířit a modernizovat naši výrobní divizi vermikulitových desek a tvarových dílců Grenamat, po kterých je stále větší poptávka,“ říká Jan Kloubec, výkonný ředitel společnosti Grena, a.s. a dodává: „Pro naše „dvířkové“ zákazníky se však nic nezmění a přesun ani nepocítí. Prodej a obchod dvířek Grena DD budou zajišťovat z centrály Grena, a.s. ve Veselí nad Lužnicí stále ti stejní lidé, na které jsou zákazníci zvyklí, a se kterými mají již vybudované dlouholeté a přátelské vztahy. Samozřejmostí je i zachování, ne-li zvýšení, kvality našich fóliovaných dvířek. Výroba akrylátových, patinovaných a lakovaných dvířek, která se rozšíří o lakování ve vysokém lesku, bude nadále ponechána v prostorech Greny ve Veselí nad Lužnicí“.

Spojení Greny, a.s. a rodinné firmy Jan Ficek Dřevovýroba, s.r.o pod jednoho majitele, ke kterému došlo v roce 2018, umožňuje oběma firmám společný růst a optimální rozložení výrobních procesů, čehož je stěhování výroby fóliovaných dvířek důkazem. Vzhledem k tomu, že se společnost Jan Ficek Dřevovýroba zaměřuje také na realizaci nábytku, představuje spojení sil v oblasti výroby kuchyňských a nábytkových dvířek velký potenciál pro další rozvoj a rozšíření nejenom nabídky produktů, ale i služeb týkajících se produkce korpusů, nábytku a celkové realizace interiérů.