Asociace českých nábytkářů

26.3. VYHLÁŠENÍ NÁBYTEK ROKU 2020!

V Praze - Letňanech měl proběhnout veletrh nábytku a interiérů FOR INTERIOR (v rámci souboru veletrhů FOR HABITAT). Bohužel nepříznivé okolnosti konání veletrhu neumožnily. Ve čtvrtek 26. března 2020 v 10:15 hodin v době, kdy měl veletrh začít, byla vyhlášena cena Asociace českých nábytkářů, NÁBYTEK ROKU 2020. Jedná se o jedenáctý oficiální ročník ocenění NÁBYTEK ROKU.

Nábytek je hodnocen z hlediska: Funkčnosti, bezpečnosti, estetiky a vhodnosti použité technologie a materiálu. Nábytek hodnotí pětičlenná odborná komise, která je tvořena nezávislými odborníky. Její doporučení schvaluje představenstvo Asociace českých nábytkářů.


Členové hodnotitelské komise:
Složení komise (řazeno abecedně):

• doc. Ing. arch. Boris Hála, Ph.D.
• MgA. Jaroslav Juřica, M.A.
• Ing. arch. Lubomír Končinský
• PhDr. Dagmar Koudelková
• Ing. Milan Vrbík


V ocenění „NÁBYTEK ROKU 2020“ je hodnocen nejlepší design a inovace nábytku v daném roce v České republice. Ocenění je vyhlášeno Asociací českých nábytkářů. Přihlásit se mohou všechny firmy, které vyrábí nábytek v České republice. Pro přihlášení neexistuje žádné omezení co do členství v různých organizacích atd. Cílem ocenění je podpořit tvorbu v nábytkářské výrobě v České republice s důrazem na kvalitní design. Přiblížit veřejnosti špičkové výrobky českých nábytkářů. Motivovat designéry k tvůrčí aktivitě.

AČN jako organizátor ocenění velmi děkuje všem partnerům, kteří na letošní ocenění NÁBYTEK ROKU 2020 přispějí. Za všechny oceněné, velmi si vážíme vaší podpory.