Asociace českých nábytkářů

SUSO V LYSÉ NAD LABEM

Praha 12. března 2020 – Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO našla mezi studenty oborů truhlář a zedník další šikovné ruce. Postupové kolo, které se na konci února konalo na výstavišti v Lysé nad Labem v rámci akce Stavitel 2020, určilo středočeské finalisty 24. ročníku soutěže. Velké finále se uskuteční v září v rámci mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH na výstavišti PVA EXPO PRAHA v pražských Letňanech.

Největší nezávislá soutěž svého druhu v České republice a na Slovensku SUSO pomáhá řemeslu už 24 let. Také v roce 2020 se snaží za podpory Ministerstva školství ČR a dalších partnerů hledat nové řemeslnické talenty mezi českou a slovenskou mládeží. Letošní ročník SUSO přináší hned několik novinek, například navýšení odměn pro nejlepší studenty, zapojení pedagogů škol do samotného hodnocení soutěže, odbornou stáž ve VOŠ a SPŠ Volyně pro nejlepší dvojici truhlářů apod. „Do hodnocení oboru truhlář jsme zapojili tři vybrané pedagogy. Spolupráce a komunikace při hodnocení byla perfektní,“ řekl hlavní porotce soutěže Libor Malý.

Z truhlářů se na výstavišti v Lysé nejvíce dařilo dvojici Jiří Dolejš a Jáchym Straka ze SOŠ a SOSO Beroun-Hlinky. Na druhém místě se umístili Jakub Kadlec a Michal Brejcha ze SŠ a MŠ Litoměřice. Pro bronz si sáhli Jakub Klohna a Jaroslav Maršík ze SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora.