Asociace českých nábytkářů

JAN FICEK DŘEVOVÝROBA – DVÍŘKA Z PŘÍRODNÍ DÝHY

Díky spojení firem Jan Ficek Dřevovýroba a Grena, je nyní sortiment dýhovaných nábytkových a kuchyňských dvířek i v nabídce Greny. Objednávat je lze snadno a rychle.

Standardní sesazení dýhovaných dvířek Grena DD je sesazení do figury (zrcadlově), kdy jsou listy dýhy kladeny za sebou a otáčeny jako listy knihy, aby na sebe navazovaly a vytvářely symetrický obraz. Toto sesazení je vhodné pro všechny nabízené dekory. Pokud zákazník nežádá ARO dekor, lze zvolit i sesazení dýhy za sebou či náhodnou skladbu vzbuzující dojem masivního dřeva, tzv. spárovky.

Hlavní předností dýhovaných dvířek Grena DD je jejich přírodní vzhled ve spojení se stabilními mechanickými vlastnostmi základního materiálu, kterým je dřevotřísková deska o tloušťce 18 mm. Ta má na přední i zadní ploše nalepenou dýhu tloušťky 0,6 mm. Hrana na bocích je samozřejmě ve stejném dekoru dýhy, ale pro větší odolnost má tloušťku 2 mm (radius R2).

Vzhledem k tomu, že technologie dýhování neumožňuje profilování dvířek, jsou dýhovaná dvířka výsadou především moderních interiérů, kterým dominují jednoduché rovné tvary. Ty však zákazník může ozvláštnit například skleněnou výplní či vitráží. Dýhovaná dvířka lze taktéž snadno kombinovat s dvířky v uni barvách (ať už lakovaných či foliovaných), čímž mohou vzniknout vizuálně velice atraktivní kompozice v rámci jedné kuchyňské linky či jiné sestavy nábytku.