Asociace českých nábytkářů

SPECIÁLNÍ BRUSIVO PRO DŘEVO

Servind, jako autorizovaný distributor finského výrobce brusiv a strojků Mirka do České republiky a na Slovensko, na začátku roku přináší zcela nové a unikátní brusivo Ultimax Ligno, které bylo navrženo speciálně pro broušení dřeva.

Unikátní design brusných segmentů stojí za skvělým brusným výkonem. Struktura přesýpacích hodin zajištuje optimální broušení s rovnoměrnými výsledky.

Segmentovaný povrch zvyšuje brusný přítlak na každé brusné zrno, zatímco prach je odváděn do kanálků vytvořených mezi nimi. Díky čtyřem hranám a dvěma úhlovým plochám jsou během broušení neustále vytvářeny dodatečné hrany. Prodloužená životnost brusiva je podpořena použitím směsi aluminium oxidových a samoostřicích keramických zrn, nanesených na latexovém papíru. Díky opravdu pevnému spojení s pryskyřicí se navíc vyznačuje i vysokou odolností proti opotřebení hran.

Aby brusivo odolávalo zanášení a zvýšila se rychlost broušení, Ultimax Ligno využívá přelomovou Multifit odsávací technologii, vyvinutou společností Mirka. Prachové kanálky odvádějí prach k odsávacím otvorům a udržují tak brusná zrna v optimální kondici. Vzduch, který navíc proudí pod brusnou plochou, snižuje zahřívání během broušení. Během výroby je kladen důraz nejenom na prvotřídní kvalitu a účinnost brusiva, ale i energeticky úspornou výrobu, používání pryskyřic se sníženým podílem VOC látek, tak aby bylo chráněno zdraví operátorů výroby a životní prostředí. Brusivo Mirka Ultimax Ligno je k dispozici v rolích, jako výseky nebo jako kotoučky o průměru 125 nebo 150 mm. Zajímá vás více informací o novém brusivu nebo si ho chcete vyzkoušet, neváhejte oslovit svého obchodníka společnosti Servind nebo napište na servind@servind.com.